Arafat face comparație între măști și centura de siguranță: Sunt cei care nu vor să poarte și apoi ajung decedați sau mutilați

Data publicării:
coronavirus covid-19 masca de protectie
Foto: Guliver/Gettyimages

Masca de protecție ne ajută să ne protejăm față de persoanele care au fost infectate cu COVID-19, dar sunt asimptomatice și nu știu că au boala, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. El a făcut o comparație între cei care spun că nu pot purta mască, din motive medicale, și cei care refuză să-și pună centura de siguranță când merg cu mașina.

„Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici, ăsta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca. Dacă am descoperi cine e infectat sau nu, nu am cere să porți mască. Masca e un alt mod de protecție față de cei care sunt asimptomatici”, a spus Raed Arafat.

El a făcut o comparație între purtarea măștii de protecție în spații închise și în locuri aglomerate cu purtarea centurii de siguranță în mașină, în condițiile în care mai mulți politicieni au propus ca anumite categorii de persoane, care au unele probleme de sănătate, să nu mai fie obligate să poarte mască de protecție.

„Asta e ca și cei care nu vor să poarte centura de siguranță pentru că spun că au motive medicale și apoi fac un accident și ajung să fie decedați sau mutilați pe viață pentru că nu au purtat centura. Și aici e la fel, vrem să bravăm, noi avem probleme, nu vrem să purtăm masca, atunci ne asumăm și responsabiliatea că ne vom infecta. Dar problema e că vom infecta și pe alții, dacă noi suntem infectați”, a spus Arafat.

Șeful DSU a postat astăzi pe Facebook un grafic potrivit căruia dacă o persoană infectată nu poartă mască, riscul de a infecta pe altcineva, chiar dacă a doua persoană poartă mască, este de 70%, în timp ce dacă ambele persoane poartă mască, probabilitatea scade la 1,5%.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri