Armata rusă a început deja să emită ordine de încorporare bărbaților aflați în zonele ocupate din Herson și Zaporojie

Data actualizării: Data publicării:
ordine de încorporare în armata rusă
Ordine de încorporare în armata rusă. Foto: Profimedia Images

Forțele de ocupație ruse au început deja să emită ordine de încorporare pentru bărbații aflați în zonele din Herson și Zaporojie, aflate în prezent sub controlul militar al Moscovei. Ordinele sunt înmânate bărbaților care au pașapoarte rusești și au vârsta de încorporare, informează Statul Major al armatei ucrainene.

Kievul i-a ameninţat deja pe organizatorii aşa-numitelor referendumuri că vor fi puşi sub acuzare pentru înaltă trădare. În plus, acceptarea paşapoartelor ruseşti, în special de către angajaţii administraţiei de stat, este pasibilă de pedeapsă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform Kievului, bărbații care sunt recrutați de armata rusă în zonele ocupate din Herson și Zaporojie au renunțat la cetățenia ucraineană în favoarea celei ruse.

Vladimir Putin a ordonat miercuri o mobilizare parțială a armatei ruse. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a spus că este vorba despre mobilizarea a 300.000 de militari, chiar dacă surse media ruse au dezvăluită că cifra reală de mobilizare este de 1 milion.

Pentagonul s-a arătat sceptic în privința eficienței pe care o vor avea pe câmpul de luptă noii recruți. Astfel, cei 300.000 de rezerviști despre care Serghei Șoiug a anunțat că vor fi înrolați în cadrul mobilizării parțiale anunțate de Vladimir Putin nu vor reuși să rezolve problemele „sistemice” cu care se confruntă armata rusă în Ucraina, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Pentagon.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri