Arsenalul de război descoperit de polițiști în casa unui arădean. Bărbatul avea și rachete de semnalizare

Data publicării:
arsenal

Un bărbat din Arad a fost reţinut pentru 24 de ore, upă ce poliţiştii au descoperit în locuinţa sa, în urma unei percheziţii, un arsenal format din arme cu glonţ, cu aer comprimat sau gaz, muniţie pentru acestea, rachete de semnalizare, cuţite şi săbii, scrie News.ro.

Bărbatul este suspectat că făcea contrabandă cu arme, pe care le ascundea atât în locuinţă, cât şi într-un adăpost pentru animale.

Poliţiştii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat percheziţiile după ce au primit informaţii că un bărbat de 33 de ani din satul arădean Galşa deţine ilegal arme letale şi neletale. În două imobile şi într-un saivan aparţinând suspectului, autorităţile au descoperit arme şi muniţii deţinute ilegal.

Arsenalul este format dintr-un pistol tip revolver cu glonţ, un pistol tip revolver cu gaz calibrul 9 mm., o armă de tir sportiv cu aer comprimat calibrul 4,5 mm., 22 cartuşe calibrul 9 mm cu capsa nepercutată, 4 cartuşe calibrul 16 mm cu capsa nepercutată, 7 rachete de semnalizare de diferite mărci, un cartuş calibru 30-06 cu capsa percutată, 69 săbii, cuţite şi baionete.

”Întregul arsenal de arme şi muniţii a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri