Atenție când vă dezinfectați în mașină! Un polițist a demonstrat printr-un experiment că vaporii emanați urcă alcoolemia foarte mult

Data publicării:
etilotest alcool volan
Un polițist a demonstrat printr-un experiment că vaporii emanați urcă alcoolemia foarte mult. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mare grijă cât spirt folosiți când va dezinfectati și cu ce produse vă dezinfectați mașina, pentru că riscați să faceți câteva drumuri la Poliție, avertizează un polițist din Oradea.

Polițistul a făcut un experiment pentru a vedea dacă vaporii de alcool emanați de un dezinfectant pot indica un grad de alcoolemie într-un etilotest.

În urmă simulării făcute împreună cu un coleg, s-a constatat o alcoolemie de 0,26 mg/ de alcool în aerul epirat, a spus în matinalul Digi FM subcomisarul Octavian Perţea, ofițer în cadrul Biroului Rutier din Oradea.

Octavian Perţea: "Eu m-am dezinfectat înainte pe mâini, așa cum se dezinfectează orice șofer. Cu 2 - 3 minute înainte. La aparat a ieșit prima dată 0,26 și nu ne-a venit să credem. E o valoare mare!

La un minut, am repetat testul și a ieșit 0,16, dovadă că alcoolul din habitaclu a ieșit pe fereastră."

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri