Sari la conținut

Aterizare de urgenţă a unei curse Vietnam Airlines pe Aeroportul Otopeni

Un avion Vietnam Airlines, care zbura de la Frankfurt la Hanoi, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni, luni, după ce unui pasager i s-a făcut rău. Acesta primeşte îngrijiri medicale de la echipajele specializate ale aeroportului.

vietnam airlines

Foto: News.ro

Avionul Vietnam Airlines, A350-900, care zbura de la Frankfurt la Hanoi, a aterizat de urgenţă, luni pe Aeroportul Otopeni, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, scrie News.ro.

Aterizarea a fost necesară după ce unui pasager i s-a făcut rău. Aeronava a aterizat în siguranţă, la ora 18.25.

"Este vorba despre un pasager de 30 de ani cu atac epileptic, inconştient. Aeronava a aterizat la ora 18:25 şi sunt două ambulanţe de la serviciul medical al aeroportului. Ce se va întâmpla mai departe este în funcţie de starea pasagerului", a declarat, pentru Agerpres, directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache.

Acesta a subliniat că avionul care a aterizat de urgenţă este unul "foarte mare" şi până în prezent pe aeroportul Otopeni nu a mai aterizat o astfel de aeronavă.

"Este un Airbus A350-900, care este foarte mare, şi nu am mai avut așa ceva pe aeroport până acum. Este o premieră. Şi a aterizat pe acea pistă mult hulită", a spus Iordache. 

”Pasagerul, de 30 de ani, este asistat de echipele Serviciului Asistenţă Medicală AIHCB”, au precizat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, pe pagina de Facebook.