Autocar cu refugiaţi, blocat în Ungaria pe motiv că unii copii nu au paşaport biometric. O pasageră a murit pe loc, din cauza epuizării

Data actualizării: Data publicării:
Refugiați ucraineni.
Ungaria a anunțat miercuri că nu mai primește refugiați ucraineni decât dacă îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen. Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Situație disperată pentru zeci de refugiați ucraineni, după ce autoritățile din Ungaria au blocat autocarul care îi ducea la Budapesta pe motiv că trei dintre pasageri, copii, nu au pașapoarte biometrice.

Autocarul a plecat vineri seara din Sighetu Marmației și urma să transporte refugiații la gara din Budapesta.

Cu toate acestea, cetățenii ucraineni sunt blocați într-o localitate din Ungaria de mai bine de 7 ore, alături de alte microbuze pline cu oameni care ar trebui să ajungă la Budapesta pentru a-şi continua drumul.

Potrivit informaţiilor Digi24, unul dintre pasagerii autocarului care a plecat din România, o femeie de 62 de ani, a decedat, cel mai probabil din cauza epuizării.

Miercuri la prânz, Ungaria a anunțat că nu mai primește refugiați ucraineni decât dacă îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

Ulterior, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţa că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revoce măsura anunţată anterior prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în această ţară.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri