Autoritățile discută astăzi scenariile pentru deschiderea restaurantelor. Pe agendă sunt și regulile de protecție pentru alegeri

Data publicării:
reuniune a comitetului national pentru situatii de urgenta
Klaus Iohannis a promulgat legea prin care premierul devine președintele CNSU. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă discută astăzi ordinul comun privind regulile de protecţie sanitară pe timpul campaniei electorale şi măsurile referitoare la redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor.

Anunţul a fost făcut marţi de premierul Ludovic Orban în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o în judeţul Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

El a precizat că vor fi dezbătute mai multe subiecte: completarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei şi baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfăşurare a campaniei şi de desfăşurare a zilei votului; reluarea activităţii în teatre, cinematografe; reluarea activităţii în restaurante din spaţii închise.

Referitor la restaurante, premierul a arătat că există o propunere ca activitatea acestora să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.

„Mâine vom avea o întâlnire la ora 15,00 şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu. Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activităţi importante din viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să şi reducem la maxim riscul de răspândire a virusului”, a explicat Orban.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri