Autoritățile au deschis Nădlac II - Autostradă și Vama Borș, ca urmare a aglomerației de la Nădlac I

Data actualizării: Data publicării:
vama bors

Autoritățile române au luat legătura cu cele maghiare și au decis, sâmbătă, să permită formalitățile de trecere a frontierei și în Vama Borș, ca urmare a aglomerației din Vama Nădlac I, potrivit Mediafax.

Potrivit Poliției de Frontieră, pentru fluidizarea traficului la granița dintre România și Ungaria, Poliția de Frontieră Română a contactat autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei și efectuarea formalităților de frontieră atât pe sensul de ieșire din România, cât și pe sensul de intrare în țară și prin PTF Borș – județul Bihor, în intervalul 7.00-1.00 (ora României).

Până acum, autoritățile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu, pe culoarul special deschis doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis între orele 7.00-1.00 (ora României).

Circa 200 de oameni s-au revoltat, sâmbătă, la Vama Nădlac, după ce au stat câte opt ore în şir la coadă. Aceştia i-au îmbrâncit pe jandarmii chemaţi să menţină ordinea.

Aglomerația s-a format la intrarea în țară deoarece, în continuare, în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică. În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Și Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostradă a fost deschis

Vama Nădlac II – Autostradă a fost deschisă, sâmbătă, pentru fomalități de frontieră între Romania și Ungaria. Prin Vama Nădlac II pot trece și autoturisme, anunță Poliția de Frontieră, care a demarat proceduri cu autoritățile maghiare să permită trecerea spre Ungaria și prin Vama Borș.

Poliția de Frontieră a anunțat, sâmbătă seara, că, în continuarea măsurilor de fluidizare a traficului la granița dintre România si Ungaria, autoritățile de frontieră din cele două state permit cetățenilor români care călătoresc cu autoturisme intrarea în România și prin PTF Nădlac II – județul Arad, pe cinci artere de control.

„Ca și în cazul celorlalte două puncte de frontieră deschise traficului, PTF Nădlac I și Bors, la intrarea în țară se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică”, anunță Poliția de Frontieră.

Practic, în această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Din 15 mai, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.

Din 15 mai, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi, arată Poliția de Frontieră.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...