Autoritățile, sesizate încă din mai 2019 despre neglijență în cazul celor 4 copii arși de vii. DGASPC nu a observat nereguli

Data actualizării: Data publicării:
pompieri incendiu timisoara copii

Este anchetă în cazul incendiului de la Timișoara în urma căruia patru frați au murit arși de vii. Reprezentanții Protecției Copilului aveau în vedere familia de mai bine de jumătate de an, însă nu au observat nereguli. Părinții copiilor și fratele mai mare au fost transportați la spital. Vecinii cred că focul ar fi pornit de la o sobă improvizată și spun că micuții erau lăsați singuri în cameră.

Vecinii spun că au făcut plângeri la Protecția Copilului în repetate rânduri, însă la fiecare control, totul a fost în regulă. Prima sesizare a fost trimisă în luna mai, anul trecut.

Monica Trușcă, director executiv DGASPC Timiș: La acel moment, colegii mei de pe serviciul de intervenție în regim de urgență au mers, au verificat, nu s-au constatat nereguli.

După acest moment, conform procedurii au fost anunțați cei de la serviciul social din cadrul primăriei.

Esztero Emese, șef serviciu management de caz: Responsabilul de caz s-a deplasat lunar la domiciliul familiei, a văzut de fiecare dată copiii, a vorbit de fiecare dată cu mama. Din punctul responsabilului de caz totul era în regulă, mama se îngrijea de copii, erau bine hrăniți, bine îngrijiți.

Simona Badica, responsabil de caz: Am avut o relație destul de apropiată cu dânsa și nu aș spune că dumneaei și-a lăsat copii singuri sau nesupravegheați.

Singurul care a scăpat din casa în flăcări este copilul cel mare, în vârstă de 14 ani. Părinţii nu erau acasă în momentul izbucnirii incendiului. Au ajuns în timpul intervenției pompierilor, au inhalat fum şi au avut şi ei nevoie de îngrijiri medicale.

Raul Pătrașcu, manager Spitalul Județean Timișoara: Starea lor a fost gravă, erau intoxicați cu monoxid de carbon. Acum starea lor este mult ameliorată în urma tratamentului medicamentos și a supravegherii de pe secția ATI. S-au găsit la analize carboxihemoglobină care atestă expunerea intensă la fum.

Polițiștii fac şi ei verificări în acest caz.

Aurora Voicilă, purtător de cuvânt IPJ Timiș: În prezent, ancheta este în fază incipientă, polițiștii au deschis un dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere.

Din primele verificări, specialiştii au spus că cel mai probabil flăcările au pornit de la un coș de fum defect.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri