Avertisment în Texas împotriva unor escroci români

Data publicării:
facebook abilene police

Autorităţile texane din localitatea Abilene au emis un avertisment miercuri noaptea cu privire la un adevărat val de cetăţeni români de etnie romă care utilizează ”metode ilegale” în numeroase state americane pentru a escroca bani de la societăţi comerciale sau persoane.

facebook abilene police

Se pare că suspecţii au comis escrocherii în mai multe oraşe texane, iar ei obişnuiesc să trăiască pentru o perioadă scurtă de timp în oraşe mari şi să acţioneze în oraşele mici din apropiere, transmite postul de televiziune KTXS, informează News.ro.

”Gruparea de crimă organizată a activat în 20 de state, inclusiv în Texas”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Abilene, Rick Tomlin.

De asemenea, autorităţile texane au identificat în noiembrie 2015 trei cetăţeni români care au instalat un dispozitiv de tip skimmer pe un bancomat din Abilene.

Escrocii români au obţinut acces la datele financiare ale câtorva sute de clienţi ai First Financial Bank.

Membrii grupării de crimă organizată sunt suspecţi în mai multe escrocherii, care au implicat repararea unor locuinţe. Poliţiştii susţin că escrocii români de etnie romă mergeau din uşă în uşă şi promiteau proprietarilor că vor executa mai multe reparaţii la locuinţele lor, dar cereau întotdeauna banii în avans. Odată ce primeau banii, aceştia nu mai reveneau niciodată.

”Au promis că vor elimina veveriţe sau şobolani din poduri sau vor repara ceva doar pentru a obţine bani de la proprietari”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Poliţie din Abilene.

Se pare că membrii grupării îi vizează în special pe bătrâni.

De asemenea, aceştia au comis mai multe escrocherii şi împotriva clienţilor de la Walmart. Ei s-au folosit chiar de copii pentru a obţine încrederea victimelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri