Avertisment pentru românii care merg la munte în minivacanță. Este risc crescut de avalanșă. Stratul de zăpadă depășește 3 metri la Omu

Data actualizării: Data publicării:
avalansa
Salvamontiștii anunță risc crescut de avalanșă. Foto: Arhivă Digi 24

Salvamont Prahova trage un semnal de alarmă și anunță că în aceste zile, la altitudini de peste 1800 de metri este risc însemnat de avalanșă. Vântul puternic din ultimele zile a adus cantități mari de zăpadă, astfel că, stratul de zăpadă acumulat depășește în unele zone și 3 metri. Cantități importante s-au depus pe văi, iar pe pantele nordice s-au creat plăci care se pot desprinde.

În acest moment, stratul de zăpadă măsoară un metru la Vârful Omu, iar acumulările cauzate de vânt ajung şi la 3-4 m, potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

În perioada următoare, se anunţă depunerea unui nou strat de zăpadă la peste 1.800 m, ceea ce va creşte riscul producerii unor avalanşe, arată sursa citată.

"Menţionăm că toate traseele turistice de abrupt nu sunt practicabile în sezonul de iarnă. Lista traseelor montane din judeţul Prahova, declarate închise în sezonul de iarnă, o puteţi consulta pe www.salvamontprahova.ro. Sfătuim turiştii să nu se aventureze în zona montană înaltă şi să parcurgă doar traseele turistice aflate la baza muntelui", se precizează în postara Salvamont Prahova.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri