Video Avertismentul Poliției, după scandalul în care a murit Emi Pian: Nu tolerăm ca liniștea orașului să fie tulburată

Data actualizării: Data publicării:
politia

Poliția București nu va tolera activități și acțiuni care să tulbure liniștea și ordinea publică, avertizează forțele de ordine, după scandalul din noapte de luni spre marți, în urma căruia liderul clanului Duduianu, Emi Pian, a fost înjunghiat și a murit la spital.

"Asigurăm cetățenii din București că situația este sub control. Niciun cetățean de bună credință nu trebuie să se simtă în pericol, suntem aici pentru siguranța dumneavoastră și a familiilor dumneavoastră. Așa cum bine știți, în această dimineață, în sectorul 6 al mun. București a avut loc un conflict, în care au fost implicate mai multe persoane. Conflict în urma căruia un bărbat de 39 de ani a decedat, iar un altul se află la spital pentru îngrijiri medicale. Chiar de la acel moment, cercetările au fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și colegii mei de la serviciul Omoruri", a declarat chestorul de poliție Alexandru Scurtu.

Potrivit chestorului, Poliția a luat măsuri suplimentare pentru preîntâmpinarea oricăror încercări de tulburare a liniștii publice.

"Mă aflu aici pentru a vă prezenta măsurile pe care le-am dispus pentru siguranța cetățenilor și pentru preîntâmpinarea oricăror încercări de tulburare a liniștii publice. În acest sens, am instituit încă de azi noapte dispozitive speciale de siguranță publică în sectoarele 5 și 2, dispozitive fixe dar și mobile, ce suplimentează forțele care se aflau deja în teren. Dispozitive speciale sunt formate din polițiști de ordine și siguranță publică ai serviciului de acțiuni speciale, Brigada Rutieră, Investigații Criminale, precum și de ordine publică. De asemenea, avem un sprijin consistent și din partea Jandarmeriei. Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public, precizez că am păstrat permanent legătura cu Administrația Națională a Penitenciarelor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București și Ilfov, iar niciunul dintre aspectele vehiculate nu s-a confirmat. De asemenea, pentru asigurarea liniștii comunității, Poliția Capitalei colaborează cu toate instituțiile cu atribuții în domeniu", a declarat acesta.

În final, Scurtu a spus că Poliția nu va tolera acțiuni precum cele petrecute în noapte de luni spre marți și a transmis un mesaj celor care nu au respectat legea.

"Poliția Capitalei nu tolerează și nu va tolera activități și acțiuni care să tulbure liniștea și ordinea publică și îi asigur pe toți cetățenii din București că suntem la datorie. Știu că aceste evenimente nu pun structura pe care o coordonez într-o lumină pozitivă, dar vă asigur că avem capacitatea de a gestiona astfel de situații. Pentru toți cei care nu au respectat legea, am un singur mesaj: Suntem aici pentru că nu ne plac lucrurile nerezolvate și vă asigură că împreună, cu colegii mei, vom avea un București sigur. Nu tolerăm ca liniștea orașului să fie tulburată de acțiunile iresponsabile ale unor persoane care nu au respectat legea și comunitatea", a conchis chestorul Alexandru Scurtu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri