Avertismentul unui șofer care era să fie jefuit pe Autostrada Deva – Sibiu: „Aveți mare grijă la această mașină”

Data actualizării: Data publicării:
masina-furturi-autostrada-sibiu-deva

Postarea unui șofer care atrage atenția că a fost la un pas să fie jefuit pe Autostrada Sibiu–Deva a devenit virală pe Facebook, unde și alți șoferi au scris mesaje prin care arată că au fost în aceeași situație. Reprezentanții Poliției Sibiu și cei ai Poliției Hunedoara spun că nu au sesizări.

„Aveti mare grijă la această mașină! Jefuiesc noaptea pe autostrada Deva - Sibiu. Sunt țigani, umblă cu lumini pe cap ca să nu le vezi fizionomia și au tupeu să intre peste tine în mașină când te odihnești. Era să o pățim și noi”, scrie bărbatul, pe Facebook.

Postarea a devenit virală, iar mai mulți șoferi s-au plâns să au trecut prin situații similare. Unii spun chiar că au vorbit cu polițiștii și au sunat la 112 pentru a reclama situația, după ce, în parcări sau în benzinării le-au fost forțate ușile.

Bărbatul care a anunțat posibile cazuri de jaf în timpul nopții pe Autostradă a postat și o fotografie cu mașina. Este vorba de un microbuz de culoare albă, cu geamuri fumurii, înmatriculat în străinătate, cu care circulă doi bărbați.

Un alt internaut scrie că, în prima benzinărie de pe Autostrada de la Deva la Sibiu, a ora 5.43 dimineața s-a deschis ușa pe dreapta.

„Aveam musafiri. Norocul lor că aveam levierul în ladă”, scrie bărbatul, care arată că și-a luat măsuri suplimentare.

Șoferii au si date despre fizionomiile celor doi indivizi din microbuzul din care ies și atacă pe autostradă.

„Sunt aceeași doi indivizi cu lanternele pe cap, unul mai mic și unul mai înalt de statură”, spune un bărbat.

„Vineri, pe la ora 20 și ceva, veneam către Sibiu și m-au depășit pe mine pe autostradă și m-au claxonat, după ce am trecut de prima parcare iar m-au depășit și claxonat, inițial am crezut că este cineva care cunoaște firma, dar acum văzând postarea am înțeles ce era cu ei”, arată un alt bărbat, pe Facebook.

Reprezentanții Poliției Sibiu și cei ai Poliției Hunedoara, județele aflate în capetele autostrăzii Sibiu – Deva, au declarat pentru Mediafax că nu au avut plângeri sau sesizări privind furturi din mașini parcate în locurile speciale de pe Autostrada Deva - Sibiu.

Furturi din mașini, prin diferite mijloace, au fost sesizate și în alte zone din țară, cele mai mediatizate cazuri, care s-au lăsat și cu anchetă la București, fiind cele de la Sinești, unde se practica „înțepatul roților”. Astfel, șoferul ieșea din mașină pentru a pune roata de rezervă, iar în acest timp, alții acționau pentru a fura tot ce se putea din mașină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri