Avertizare iminentă: Cod portocaliu de ploi torențiale în București

Data actualizării: Data publicării:
vremea-meteo-nori-furtuna-bucuresti-digivox (3)
Sursa foto: Digivox

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni după-amiază o avertizare nowcasting de vreme rea, valabilă în București.

Potrivit ANM, până la ora 18:30, în București, se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 20...25 l/mp, izolat 35 l/mp, (îndeosebi în nord-vest), frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină.

Anterior, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu valabile pentru perioada următoare.

Astfel, în intervalul 22 iunie, ora 10:00 - 23 iunie, ora 10:00, a fost lansată o avertizare cod portocaliu valabilă pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, dar și zona montană a Olteniei și Munteniei. În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

De asemenea, pentru intervalul 23 iunie, ora 10:00 - 25 iunie, ora 10:00, ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru toată țara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri