Avioanele Typhoon de la baza Mihail Kogălniceanu au interceptat un bombardier rusesc deasupra Mării Negre

Data actualizării: Data publicării:
Typhoon-Gioia

Un avion militar rusesc a fost interceptat deasupra Mării Negre de avioanele de vânătoare britanice Typhoon, care au decolat de la baza Kogălniceanu.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Avioanele britancie Eurofighter Typhoon au decolat de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în apropiere de Constanța, pornind în interceptarea unui unui bombardier rusesc care se apropia de spațiul aerian al NATO, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie.

Bombardierul rusesc era un Sukhoi Su-24 și survola zona de vest a Mării Negre, aproape de România și Bulgaria.

CITIȚI ȘI: Marea Britanie execută misiunile de poliție aeriană pentru România

În luna mai, avioanele Forțelor Aeriene Regale britanice au interceptat un alt avion rusesc care zbura în Marea Neagră în apropierea spațiului NATO. Avioanele Typhoon acţionaseră după ce un avion IL-20, al forţelor aeriene ruse, fusese semnalat îndreptându-se spre Vest.

Patru aeronave de luptă britanice Eurofighter Typhoon au sosit la 23 aprilie la baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi sunt pregătite să execute misiuni de poliţie aeriană în flancul estic al NATO.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri