Sari la conținut

Avionul de lux al lui Ioan Niculae, scos la vânzare. Prețul de pornire al licitației

Banca Transilvania a anunțat că avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, înregistrat pe firma Interaviation, va fi scos la licitație din cauza datoriilor pe care grupul Interagro le are către instituția de credit.

161012_ioan_Niculael_DNA_03_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aeronava era utilizată pentru călătoriile de afaceri de către Niculae, unul dintre acționarii Interagro, companie aflată acum în insolvență.

Prețul de pornire al licitației a fost setat la suma de 5.171.000 de dolari. Data la care va avea loc licitația nu a fost încă stabilită.

„Aeronava marca Hawker, model 900 XP, numar de fabricatie HA-0182, tip mid-sized private jet, dotată cu spatiu larg de cabină, capacitate de zbor la mare altitudine, autonomie de zbor pe o rază de până la 5463 km. Configuraţia interioară este de 8 pasageri, un pilot, un copilot şi un cabin crew. Dotările aeronavei sunt specific serviciilor asigurate pentru segmental călătoriilor tip business”, se arată în anunțul Băncii Transilvania, scrie economica.net.

Avionul a fost fabricat în 2011, este înregistrat în România, dar a efectuat zboruri în întreaga Europă. Aeronava este înregistrată pe firma Interaviation, companie al cărei acționariat se împarte între Adina Niculae - 51% - și Interagro - 49%.

În 2015, Interagro a încercat să vândă, fără succes, aeronava la prețul de 14 milioane de dolari.

Un anunţ al Băncii Transilvania arată că avionul de lux, utilizat pentru călătorii de business al acţionarului Interagro, Ioan Niculae, înregistrat pe firma Interaviation, este executat silit în contul unor datorii pe care grupul de firme Interagro, aflat în insolvenţă, le are la instituţia de credit.

Ioan Niculae a fost condamnat în 2015 la 2 ani și 6 luni de închisoare în dosarul în care era cercetat pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoană. Niculae, care a fost la un moment dat pe primul loc în topul celor mai bogați români, a fost eliberat condiționat în 2016.