Avocatul lui Gheorghe Dincă: Este foarte obosit, sunt condiţii grele pentru toată lumea

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe-dinca-zambind-tribunalul-dolj-
Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că suspectul se plânge că este obosit, însă cooperează cu anchetatorii, dovadă fiind faptul că au fost găsite probe în locurile indicate. Apărătorul a mai spus că orice inculpat poate minți atunci când este cercetat.

„Nu conduce ancheta, dar în condițiile în care este singurul care știe unde se află ceea ce a pus într-un loc anume, e normal să ii conducă pe anchetatori. Nu au cum anchetatorii să îi conducă pe el. 
Este un aspect care trebuie lămurit. Ceea ce a spus el s-a dovedit a fi adevărat. Nu avem unde să știm că i-a trimis pe piste greșite. El a colaborat cu organul judiciar și s-au găsit niște probe. Asta arată un ajutor efectiv dat”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena3.

Apărătorul principalului suspect al crimelor din Caracal arată că Dincă are o atitudine cooperantă cu anchetatorii, chiar dacă unii au dubii în privința informațiilor pe care le furnizează.

„Că poate a mai și mințit, sigur că orice inculpat, chiar și în caz de furt și nu numai în caz de omor - se mai minte, nu e un caz unic când un inculpat minte. Se poate să nu spună adevărul 100%”, a spus acesta.

Lascoschi mai arată că suspectul s-a plâns, în cursul anchetei, că este obosit.

„El era obosit de atunci, este foarte obositor acolo. Sunt niște condiții foarte grele acolo pentru toată lumea - și pentru polițiștii, și pentru inculpat, și pentru avocat. Primește apă, dar se încălzește și este o problemă. Nu au frigider acolo și se bea apă caldă, cum am băut și eu. Sper să își facă ceaiuri. Ceai se poate bea, apă nu se mai poate bea la un moment dat. (...) Nu am avut discuții lungi, am discutat foarte puțin. Nu e un tip vorbăreț. Mai mult când voia el să vorbească cu mine, atunci vorbea. Așa s-a derulat situația. S-a plâns că e obosit. Era obosit de atunci”, a mai spus avocatul.

Sursa: Mediafax

Editare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri