Bărbat din Brașov prins în flagrant în timp ce dădea mită de 1.000 de lei unui polițist

Data actualizării: Data publicării:
politist cu masca control trafic rutier
Bărbat prins în flagrant în timp ce oferea mită unui polițist. Foto: Agerpres

Un bărbat a fost prins în flagrant în momentul în care oferea mită 1.000 de lei unui polițist din Hoghiz, județul Brașov, ca să nu îi facă dosar penal. Acesta fusese prins la volan fără permis de conducere.

Potrivit unui comunicat al DGA, citat de Mediafax, un polițist din cadrul Secției Hoghiz a sesizat faptul că o persoană, ce anterior a fost depistată în trafic conducând un autoturism, fără a deține permis de conducere, i-a oferit 1.000 de lei, pentru a nu-i întocmi dosar penal.

Ofițerii DGA l-au prins în flagrant pe șofer când a oferit polițistului banii. Bărbatul a fost reținut pentru dare de mită și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, iar duminică Tribunalul Brașov a dispus arestarea acestuia pe o durată de 30 de zile.

Într-un alt caz, tot polițiștii din cadrul Secției Hoghiz au sesizat ofițerii DGA cu privire la faptul că ruda unei persoane ce anterior fusese prinsă băută la volan a oferit suma de 1.000 de lei pentru neîntocmirea dosarului penal.

Și persoana respectivă a fost prinsă în flagrant, iar ulterior a Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a încheiat cu aceasta un acord de recunoaștere a vinovăției, în sarcina inculpatului fiind aplicată o pedeapsă cu închisoarea de 1 an și 8 luni cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri