Bărbat din Vâlcea acuzat că și-a lăsat doi prietenii să moară după un accident

Data actualizării: Data publicării:
accident rutier si echipaje de salvare
Bărbat din Vâlcea acuzat că și-a lăsat doi prietenii să moară după un accident FOTO: Gazeta Vâlceană

Un bărbat de 38 de ani, din județul Vâlcea, a fost reținut pentru că a fost martor la un accident rutier foarte grav, însă nu a sunat la 112 să anunțe echipajele de salvare. În urma accidentului au murit două persoane pe care martorul le cunoștea și împreună cu care fusese la o petrecere în seara în care s-a produs tragedia.

Polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Măciuca, care în noaptea de 13/14 martie a.c., deși ar fi luat la cunoștință de producerea evenimentului rutier, nu ar fi acordat ajutor victimelor și nici nu a anunțat organele abilitate de producerea accidentului.

La data de 17 martie a.c., în urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Bărbatul urmează a fi prezentat magistraților pentru dispunerea de măsuri legale”, potrivit unui comunicat IPJ Vâlcea, preluat de Gazeta Vâlceană.

Accidentul s-a petrecut în comuna Măciuca, noaptea de 13 spre 14 martie, în jurul orei 1:00. A fost anunțat, însă, la 112 la ora 7:00 de prima persoană care a trecut prin zona respectivă, un localnic care mergea la biserică.

Echipajele sosite la fața locului au găsit una din victime proiectată în afara autoturismului, iar cea de-a doua, în interiorul acestuia. Ulterior, anchetatorii au aflat că la accident a fost și un martor, prieten cu victimele. Toți au participat la aceeași petrecere și au plecat spre casă cu mașini diferite.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri