Bărbaţii români, printre cei mai discriminaţi din UE

Data actualizării: Data publicării:
femei oameni pe strada bucuresti romania_shutterstock_284113175
Foto: Shutterstock

Bărbaţii români se consideră printre cei mai discriminaţi europeni la locul de muncă. Se află pe locul trei după unguri şi olandezi, arată un studiu Eurofund, o agenţie a Uniunii Europene.

femei oameni pe strada bucuresti romania_shutterstock_284113175
Foto: Shutterstock

Bărbaţii au fost întrebaţi dacă au fost victima discriminării pe criteriu de sex în ultimele 12 luni la serviciu. Aproape 3% dintre bărbaţii români spun că se simt discriminaţi la locul de muncă. Am putea spune că se plâng la fel de mult ca femeile de această situație - procentul româncelor care reclamă un comportament discriminatoriu la serviciu este aproape la fel cu cel al bărbaților. La vecinii unguri, numărul bărbaţilor care spun că sunt discriminaţi este cu mult mai mare decât cel al femeilor. Aproape dublu. De altfel bărbaţii din Ungaria spun că sunt cei mai discriminaţi europeni pe criteriu de sex, la serviciu.

Și în România lucrurile s-au schimbat față de acum câțiva ani, rata de discriminare percepută de bărbaţii români a crescut de trei ori din 2010 până acum. În Lituania, Slovenia și Portugalia, bărbații nu s-au plâns de discriminare aproape deloc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri