Bărbatul dispărut după atacul unui urs în Harghita a fost găsit mort

Data actualizării: Data publicării:
urs in padure
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Getty Images

Tânărul de 26 de ani care a fugit în pădure după ce a fost atacat de un urs și fusese dat dispărut a fost găsit mort. Trei bărbați au fost atacați de urs, vineri seara, la o stână din județul Harghita, la granița cu Suceava. Un altul se află în stare gravă la spital. 

Unul dintre bărbați, un cioban în vârstă de 45 de ani, este rănit la față, membre și torace. A fost recuperat de pe munte de Salvamont și predat medicilor de la Ambulanță, după ce s-a refugiat, împreună cu un alt cioban, într-o stână.

A treia persoană, un bărbat de 26 de ani, a fugit în pădure, și fusese dat dispărut. Tânărul a fost căutat de autorități și a fost găsit mort sâmbătă dimineață. Jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului la o distanță de aproximativ 300 de metri față de locul unde a fost observat ultima oară, în pădure. Leziunile sale erau incompatibile cu viața. Jandarmii l-au preluat și au cerut sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte.

Toți cei trei bărbați lucrau la stâna din Harghita.

Localnicii au primit, vineri seara, un mesaj RO-ALERT, care anunța prezența unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiți să rămână în case.

La căutări au luat parte și specialiștii ISU Iași și ISU Neamț, cu camere de termoviziune.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri