Băsescu, despre limitarea participării românilor la slujbele pascale, în contextul coronavirusului: Avem un patriarh extrem de rațional

Data actualizării: Data publicării:
basescu-la-digi-2

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că statul român trebuie să-i convingă pe cetățenii români din Italia să nu vină în țară de sărbători, ca o măsură de precauție împotriva epidemiei de coronavirus. 

Traian Băsescu: "(...) Noi vom fi a doua țară afectată datorită numărului mare de cetățeni pe care îi avem în Italia. Vin sărbătorile acum și veți vedea după sărbători ce se întâmplă. Cred că o problemă cu cetățenii are, în primul rând statul român și anume să-i convingă pe cetățenii români din Italia să stea în Italia. (...). Ce trebuie să înțelegem toți: prevenire epidemiilor prin carantină sau diminuarea efectului epidemiilor prin carantină este una dintre cele mai dure măsuri pe care un stat le poate lua".

Întrebat dacă ar trebui pusă problema unei recomandări legată de o restrângere a participării la acele slujbe din perioada de Paște, fostul șef de stat a declarat: "Categoric da. Și trebuie făcută din timp, anunțată, iar românii rugați să nu vină și dacă vin, anunțați că intră în carantină. Și Biserica Ortodoxă Română a dat dovadă în diverse ocazii că este rațională și nu cred că nu se va găsi înțelegere la patriarh și la sinod și țineți cont că avem un patriarh extrem de pragmatic".

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri