Video Bătălie de 14 ore între paraşutiştii ucraineni şi „beretele albastre” ruse. Ucrainenii spun că au provocat pierderi grele ruşilor

Data actualizării: Data publicării:
Maşini distruse pe podul care face legătura între oraşele Severodoneţk şi Lisiceansk, regiunea Lugansk, Ucraina
Toate cele trei poduri către orașul asediat Severodonețk sunt distruse, spune guvernatorul regiunii Lugansk. Foto: Profimedia Images

Militarii ucraineni au anunţat că au provocat pierderi grele în cadrul unei unităţi de elită a armatei ruse, care încerca să avanseze pe o autostradă „strategică” din estul Ucrainei, într-o zonă neprecizată.

„Unităţi ale brigăzii 80 de paraşutişi ai Forţelor Armate ale Ucrainei continuă să provoace pierderi asupra ocupanţilor ruşi”, se arată într-o postare publicată marţi pe Facebook de forţele militare ucrainene.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bătălia a durat 14 ore şi a fost purtată în zona localităţii „B”, al cărei nume complet nu a fost făcut public de militarii ucraineni.

„Bătălia a început în timpul nopţii, după ce un grup de sabotori ai inamicului s-a apropiat de poziţiile paraşutiştilor. Băieţii noştri  i-au depistat pe sabotori şi au tras în ei cu armele automate, forţându-i să se retragă”, se arată în postarea armatei ucrainene.

Paraşutiştii ucraineni au folosit inclusiv lansatoare de grenade antitanc britanice NLAW pentru a scoate din luptă un vehicul de luptă al infanteriei ruse.

Ucrainenii susţin că au ucis 50 de membri ai Regimentului 104 de Gardă din cadrul Diviziei 76 a armatei ruse, unitate de elită a Moscovei, ai cărei militari sunt cunoscuţi sub numele de „beretele albastre”.

În plus, „acţiunile coordonate ale unităţilor de artileri ale Brigăzii 80 au executat un bombardament în masă asupra inamicului, provocându-i pierderi suplimentare în oameni şi tehnică de luptă”, conform anunţului făcut de armata ucraineană.

Între timp, în Donbas, forțele ucrainene au fost împinse înapoi la periferia orașului Severodonețk, regiunea Lugansk, din cauza unui bombardament rusesc, a declarat miercuri guvernatorul regiunii. Forțele speciale ucrainene au lansat o contraofensivă în urmă cu câteva zile și au recucerit aproape jumătate din oraș, dar nu avea sens să rămână acolo după ce Rusia a început să atace zona cu bombardamente și lovituri aeriene, a spus guvernatorul Serghei Haidai.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri