Video Bătrâna care a sunat la 112 pentru că îngheța în casă a ajuns la spital. I s-a făcut rău după vizita asistenților sociali

Data publicării:
are 85 de ani își duce traiul singură de 12 ani
Elena Bocioagă are 85 de ani își duce traiul singură de 12 ani. Foto: Captură Digi24

Răsturnare de situație în cazul bătrânei din Constanța care sunase la 112 pentru că îngheța de frig în casă. Ea a fost transportată până la urmă la Spitalul Județean. I s-a făcut rău după vizita asistenților sociali care încercau s-o mute într-un cămin pentru bătrâni.

Femeia de 83 de ani a acuzat amețeli și stări de rău. O ambulanță a preluat-o și a dus-o la Spitalul Județean din Constanța.

Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al SAJ Constanța: La locul solicitării s-a deplasat o ambulanță SAJ B2, I-a acordat primul ajutor și a transportat-o la spital pentru investigații suplimentare și cu consult de specialitate.

Bătrânei a început să i se facă rău după ultima vizită a angajaților de la Asistență Socială. Aceștia au mers în locuința femeii, au realizat o anchetă socială în care au constatat condițiile în care trăiește, și i-au propus să se mute într-un cămin pentru bătrâni. Deși inițial a fost de acord, femeia s-a răzgândit când a aflat că va pierde locuința în care stă cu chirie încă din anii '70, dacă va fi internată în cămin.

Angajată Asistență Socială, către bătrână: Sa nu trăiți cu imaginea că în fiecare zi va veni cineva că s-a făcut reclamă. Au venit acum, le trece și nu mai vin. Nu veniți în vizită, să ne intelegem, noi am venit sa vă cazăm în cămin.

Jurnalist Digi24: Considerați că angajatele dumneavoastră au vorbit într-un mod corect cu respectiva bătrână?

Monica Poptile - șefa DGAS Constanța: Da.

Jurnalist Digi24: Adică nu vă reproșați nimic?

Monica Poptile - șefa DGAS Constanța: Nu. Au urmat procedurile legale.

Primăria Municipiului Constanța face acum verificări pentru a vedea dacă asistenții sociali s-au comportat sau nu adecvat cu bătrâna.

Medicii spun că starea ei este stabilă și rămâne deocamdată internată. Ar avea doi nepoți interesați să o preia în grijă după externare. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, va fi dusă la căminul pentru bătrâni.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri