Beatrice Mahler: Singura speranţă de normalitate este vaccinul. Dacă ne vaccinăm, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti

Data publicării:
Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, face o declarație de presa la Ministerul Sanatatii
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta. Foto: Agerpres

„Singura soluţie şi speranţă” pentru o viaţă normală este vaccinarea împotriva COVID-19, spune Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, potrivit Agerpres.

„Singura soluţie şi speranţă pe care o avem de normalitate este administrarea vaccinului. Este adevărat, acest vaccin a fost creat într-un timp extrem de scurt, dar nu trebuie să uităm că a fost creat printr-o metodă de laborator, printr-o metodă de cercetare care în acest moment nu este nouă, este aplicată în tratamentul patologiei oncologice, tratament care este extrem de eficient dacă vorbim de această categorie de pacienţi şi, mai mult decât atât, vorbim de o modalitate de structură a vaccinului care practic nu aduce în organism agentul patogen”, a spus Mahler.

„Acest vaccin cu siguranţă va fi eficient, pentru că studiile de până în acest moment indică eficienţă de peste 90%, dar nu trebuie să înţelegem această eficienţă ca pe singurul obiectiv pe care îl avem în acest moment. Mai sunt răspunsuri pe care le aşteptăm, vor veni”, a adăugat ea.

Mahler spune că se va vaccina, pentru a avea „libertatea de a trăi o viaţă normală”.

„Dacă ne vaccinăm şi dacă înţelegem că vaccinarea este o soluţie pentru noi românii şi procentul de vaccinare şi dorinţa de a ne vaccina ajunge undeva la 70% din populaţie, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti”, a mai spus ea.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri