Belgia se teme că românii care vor veni să culeagă legume și fructe vor crește rata infectărilor. Mesajul transmis autorităților române

Data actualizării: Data publicării:
rosii in sera
Roșii cultivate în seră Foto: Guliver/GettyImages

Autoritățile din Belgia se tem că românii care vor merge la cules de legume și fructe ar putea crește numărul infectărilor în zonele în care vor lucra. În aceste condiții, au transmis un mesaj autorităților din România să îi informeze pe acești cetățeni care sunt măsurile sanitare pe care trebuie să le respecte, a declarat joi ministrul de Interne, Lucian Bode.

"Rugăminte pentru autoritățile din Bacău, Botoșani, Suceava și Neamț.

În 15 decembrie ați primit o radiograma, un mesaj privind cetățenii români, muncitori sezonieri în domeniul culegerii de legume și fructe cultivate în sere care urmează să facă deplasări la ferme în Belgia.

Autoritățile belgiene consideră că acești cetățeni români, nevaccinați în cea mai mare parte probabil, vor intră în contact direct cu populația din zona ceea ce ar avea că efect creșterea răspândirii virusului.

Ne-au cerut să realizăm o campanie de informare, vorbim de măsuri sanitare pe care să le respecte în Belgia și recomandarea de vaccinare având că grup țintă acești cetățeni.

Să raportați ce ați făcut din 15 decembrie pe această solicitare", a transmis Lucian Bode, într-o videoconferință cu prefecții.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri