Benzi cu țepi pentru prinderea șoferilor fugari. Poliția le-a testat deja într-o urmărire ca-n filme în Suceava

Data actualizării: Data publicării:
banda tepi politia romana
Polițiștii au de acum celebrele benzi cu țepi, pe care le vedeam doar în filme. FOTO: Politia Română

Cursele cu poliția pe urme se vor încheia repede pentru răufăcători sau teribiliști. Polițiștii au de acum celebrele benzi cu țepi, pe care le vedeam doar în filme. Sunt foarte eficiente, spun oamenii legii, pentru că reușesc să oprească mașina fugarului în câteva minute.

Dispozitivele sunt și foarte sigure pentru că nu provoacă explozia pneului, ci îl fac să se dezumfle ușor.

Radu Gâtan, inspector de poliție: "Par inofensive, dar n-ar trebui să vă lăsați înșelați de cauciucuri, deoarece sub ele sunt cuie foarte ascuțite".

Până acum, polițiștii îi prindeau pe cei pe care îi urmăreau făcând un baraj din autospeciale.

Radu Gâtan, inspector de poliție: "Mașina respectivă este transmisă în rețeaua radio către ceilalți polițiști aflați în serviciul direcția de deplasare. Sunt în total 400 de astfel de dispozitive de blocare forțată în trafic".

Specialiștii în domeniul auto spun că benzile cu țepi sunt cea mai eficientă metodă să oprești o mașină rapid, dar în siguranță.

Sorin Ene, pilot de drift: "Acest sistem este foarte bine gândit prin prisma acelor care au de fapt diametrul destul de mic, nu face altceva decât să facă câteva găuri, iar aerul să se piardă treptat.  Mașina fugarului, a infractorului este asemenea unui animal rănit căruia îi scad puterile pe măsură ce înaintează, pe măsură ce aleargă".

Noile benzi au fost testate deja și în teren. După o urmărire ca în filme în județul Suceava, mai mulți contrabandiști de țigări, au fost prinși după ce le-au fost înțepate cauciucurile. În dubă au fost găsite 1,5 milioane de țigarete, cea mai mare captură din acest an.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri