Joe Biden a eliminat interdicția persoanelor transgender de a intra în armată

Data actualizării: Data publicării:
tricou „Serving with pride”
Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a eliminat luni o interdicție controversată impusă de predecesorul său, conform căreia persoanele transgender nu aveau voie să intre în armata SUA. Măsura luată de actualul președinte îndeplinește una dintre promisiunile de campanie menite să pună stop discriminării persoanelor LGBT+, scrie Reuters.

„Președintele Biden consideră că identitatea de gen nu ar trebui să fie un obstacol în calea serviciului militar și că puterea Americii se regăsește în diversitatea sa”, a transmis Casa Albă într-un comunicat.

„Permiterea tuturor americanilor calificați să-și servească țara în uniformă este o decizie bună pentru toată țara, deoarece o forță incluzivă este o forță mai eficientă. Este pur si simplu ceea ce trebuie făcut pentru interesul nostru național”, au mai adăugat reprezentanții Casei Albe.

Interdicția fusese impusă de Trump în primul său an de mandat

Până acum câtiva ani, membrii serviciului puteau fi destituiți din armată pentru că erau transgender, dar asta s-a schimbat în timpul mandatului lui Barack Obama.

Cu toate acestea, după ce Trump a preluat funcția, administrația sa a întârziat data înrolării și a solicitat studii suplimentare pentru a determina dacă permisiunea persoanelor transgender să servească va afecta disponibilitatea sau eficacitatea militară.

Câteva săptămâni mai târziu, Trump i-a surprins pe liderii militari spunând într-un tweet că guvernul său nu va accepta sau permite persoanelor transgender să serveascp „în orice calitate” în armată.

Începând din 2019, se estimează că 14.700 de soldați aflați în serviciu activ și în rezerve se identifică drept transgender, dar nu toți caută tratament.

Potrivit Pentagonului, departamentul a cheltuit aproximativ 8 milioane de dolari pentru îngrijirea transgender între 2016 și 2019, în condițiile în care bugetul anual al militarilor pentru îngrijirea sănătății depășește 50 de miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri