Bloc de vânzare la preț de garsonieră

Data actualizării: Data publicării:
bloc pret garsoniera

Un bloc cu patru etaje din oraşul Anina, Caraș-Severin, se vinde cu un preţ mai mic decât al unei garsoniere: 13.000 de euro. Proprietarul a rămas fără bani şi nu poate să îl mai termine. De patru ani încearcă să îşi recupereze măcar o parte din investiţie, dar zona nu este prea atrăgătoare pentru investitori. Cea mai bună ofertă pe care a primit-o a fost 3.000 de euro.

Blocul pus la vânzare se află în Orașul Nou, un cartierul din Anina. Proprietarul a dat pe imobil 20 de mii de euro în urmă cu şase ani şi susţine că între timp a mai investit 15 mii de euro în imobilul cu patru etaje şi 20 de apartamente.

Nu am mai avut bani să îl termin. Am rămas fără bani. Am lucrat în străinătate, am avut niște bănuți, am băgat în el și am rămas fără. Acum vreau să recuperez ce mai pot din el”, afirmă Marius, proprietarul actual al blocului .

„Nu cred că îl ia cineva. De ce credeți că nu îl ia nimeni? Nu are cine locui în ele, dacă nu îi de muncă”, spune un bărbat.

Blocul este doar unul dintre cele 15 imobile din cartier. Toate au fost construite înainte de Revoluție şi urmau să-i găzduiască pe muncitorii de la Crivina, unde trebuia să fie construită cea mai mare termocentrală din țară. După '89, însă, industrializarea zonei a fost abandonată.

„Depopularea acestuia s-a făcut cu închiderea termocentralei imediat după revoluție, parțial. A urmat 2005, când au început primele disponibilizări la mină. S-a încheiat cu 2007 când mina s-a închis de tot”, spune Cornel Bădău, arhitectul-șef al orașului Anina.

Oficial, rata şomajului în Anina este de doar 1,7%, însă datele nu reflectă realitatea. În zonă sunt mult mai mulți oameni fără un loc de muncă şi fără indemnizație de șomaj care nu se mai află în evidențele autorităților.

Lipsa locurilor de muncă din orașul Anina a determinat ca forța de muncă să migreze. În localitate au rămas fie cei care sunt foarte bătrâni să mai lucreze sau cei care sunt foarte tineri și merg la școală sau grădiniță”, afirmă Cristian Rudolf, economist .

Proprietarul blocului nu va putea încheia un contract de vânzare-cumpărare până nu își va achita taxele și impozitele neplătite de 2 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri