Bloomberg, despre „scrisoarea-surpriză” a lui Giuliani: „Recomandările l-ar avantaja direct pe Liviu Dragnea”

Data publicării:
180515_DRAGNEA_ICCJ_04_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Bloomberg dedică un amplu articol „scrisorii-surpriză” trimisă în România de Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, și notează că ambasada SUA s-a delimitat de „intervenția neașteptată” a lui Giuliani.

„SUA s-a distanțat de o intervenție neașteptată în politica din România a avocatului lui Donald Trump, care a susținut acțiuni controversate ale guvernului român, acțiuni care au declanșat o serie de proteste în țara est-europeană”, scrie Bloomberg.

Publicația americană notează și faptul că Giuliani nu are niciun rol în politica externă a Americii. „Giuliani, care nu are niciun rol oficial în politica externă a SUA, i-a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în care spune că eforturile anti-corupție ale țării au depășit limitele și recomandă o amnistie pentru condamnații penal. În iulie, revocarea procurorului-șef anticorupție, forțată de guvern, a stârnit critici din partea SUA și a Uniunii Europene și a scos în stradă peste 100.000 de manifestanți”, observă Bloomberg.

Ambasada SUA la București a dat un comunicat de presă, după scrisoarea lui Giuliani, în care afirmă că nu va comenta „opiniile sau concluziile unor persoane fizice” și a reiterat sprijinul Americii pentru continuarea luptei anticorupție.

„Unele dintre recomandările făcute de Giuliani l-ar avantaja în mod direct pe liderul partidului aflat la guvernare, Liviu Dragnea, care are la activ două condamnări, una definitivă și una în primă instanță, din cauza cărora nu poate ocupa funcția de premier. Dragnea a susținut luni afirmațiile lui Giuliani, pe Facebook, și l-a atacat iar pe Iohannis, un lucru care a devenit deja o obișnuință”, încheie Bloomberg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri