Blue Air lansează șase noi rute

Data publicării:
blue air

Acestea vor fi deschise în data de 15 iunie. Două vor fi din Bucureşti şi trei din Iaşi.

blue air 1

Compania aeriană low-cost Blue Air, al doilea jucător de pe piaţa românească a transportului aerian de pasageri, a anunţat miercuri că, începând cu 15 iunie, va opera pe şase noi rute, din care două din Bucureşti către Helsinki şi Oslo, trei din Iaşi către Florenţa, Glasgow şi Milano Bergamo şi o rută din Liverpool către Larnaca, potrivit News.ro.

„Blue Air ajunge la un total de 104 rute operate regulat în această vara, la care se adaugă şi peste 700 de zboruri charter”, a declarat director general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.

La începutul acestui an, compania aeriană estima o creştere cu 12,8% a numărului de pasageri în acest an, până la 4,05 milioane, după un avans de 80% în 2016, ca urmare a extinderii flotei de avioane şi deschiderii a două noi baze în 2017.

Blue Air s-a apropiat anul trecut de liderul pieţei, compania ungară Wizz Air, care a anunţat o creştere a traficului pe piaţa românească de 23%, până la 5,5 milioane de pasageri în 2016.

Blue Air a depăşit în premieră anul trecut, după numărul de pasageri transportaţi, compania de stat Tarom, care a înregistrat 2,41 milioane de pasageri, în creştere cu doar 1% faţă de 2015.

Alţi jucători importanţi pe piaţa transportului aerian din România sunt Ryanair şi Lufthansa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri