BNR va împinge miercuri dobânzile în sus

Data publicării:
lost my dollars
man look his money fly away

Dobânda de politică monetară a BNR are șanse maxime să crească, miercuri, în sedința Băncii Centrale, cu încă 0,25 puncte procentuale, îndemnând bancherii să majoreze, la rândul lor, dobânzile practicate.

Banca Națională a României este așteptată să livreze a doua majorare a dobânzii cheie cu 0,25 puncte procentuale din acest an, la 2,25%, pentru a se apropia de inflația în creștere, potrivit Profit.ro.

Rata anuală a inflației a fost de 3,3% la finele anului trecut, peste estimările BNR și foarte aproape de limita superioară a țintei de 2,5% plus/minus un punct procentual. BNR a surprins piața și a venit cu o majorare a dobânzii cheie încă din prima ședință de politică monetară a anului, prima din ultimul deceniu. Dobânda actuală de 2% este însă în continuare sub inflația așteptată, iar bancherii se așteaptă ca BNR să vină cu încă o creștere de 0,25 puncte procentuale în ședința de politică monetară de miercuri, când instituția va aproba și noile estimări privind inflația, care cel mai probabil vor fi revizuite în sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri