Bode, replică pentru Barna: Jandarmii au intervenit din proprie inițiativă la Foișor, pentru a asigura protecția celor externați

Data actualizării: Data publicării:
O femeie se adresează unui jandarm
Zeci de oameni protestează vineri în fața Spitalului „Foișor”, față de evacuarea pe timp de noapte a pacienților, la fața locului fiind solicitați jandarmii. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că jandarmii au intervenit din proprie inițiativă la Spitalul Foișor, pentru că nu i-a chemat nimeni. În ceea ce privește protestatarii veniți vineri seara în fața unității sanitare, ministrul a spus că este vorba despre persoane venite de la spălătoria de peste drum, nemulțumite de măsurile sanitare.

"Protestatarii au venit de la o spălătorie de peste drum, care s-au trezit că sunt nemulțumiți de măsurile sanitare. Dar, de aici până la a face acest circ e cale lungă.

Acolo era vorba de oameni bolnavi care urmau să fie transferați, nu cred că asta le dădea dreptul acelor persoane care protestau să facă acel circ", a spus Bode.

Ministrul a explicat și în ce condiții s-au aflat jandarmii la spital: "Am văzut în spațiul public o afirmație nedreaptă la adresa Jandarmeriei. Este total incorect să facă trimitere la o instituție fundamentală a statului cum e Jandarmeria.

Responsabilitatea asigurării măsurilor de pază de la respectiva unitate revenea firmei de pază. În condițiile în care se vedeau depășiți de situație, aveau obligația să ceară sprijin poliției și jandarmilor. Din păcate, nimeni nu ne-a solicitat. Din proprie inițiativă, unitatea de jandarmi a decis să se implice în asigurarea ordinii și liniștii publice în fața spitalului, fără să îi fie solicitat acest lucru. Așadar, rolul jandarmeriei a fost de a asigura protecția celor care erau în situația de a fi externați. Din proprie inițiativă, fără să fi fost solicitați."

Citește și:

Bode: Inadmisibil ce s-a întâmplat la Foișor. Am văzut imagini șocante cu un pacient în portbagaj, acolo a fost acord medic-familie

Bode a făcut aceste afirmații în replică la declarațiile vicepremierului Dan Barna referitoare la situația de la Spitalul Foișor.

Barna a spus că "este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media". El a susținut că jandarmii prezenți la fața locului ar fi trebui să delimiteze un perimetru, astfel încât transferul pacienților să se facă în bune condiții.

"Nicăieri în lume nu se văd camere de filmat băgate în sufletul bolnavului pe targă", a mai afirmat vicepremierul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri