Bogdan Aurescu a discutat cu Antony Blinken despre exportul cerealelor ucrainene prin România

Data publicării:
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit cu omologul său american Antony Blinken
Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, și ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu. Foto: Profimedia Images

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit cu omologul său american Antony Blinken la reuniunea informală a miniștrilor de Externe din NATO. Cei doi au discutat despre planurile de sprijin pentru economia Ucrainei, afectată de invazia Rusiei.

Am discutat pe scurt cu secretarul de stat Blinken despre eforturile și planurile României de a sprijini economia Ucrainei, prin facilitarea exportului/transferului de cereale prin porturile Galați și Constanța, și posibile acțiuni internaționale comune în acest sens, pentru a contribul la securitatea alimentară globală”, a scris Aurescu pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei doi oficiali au participat, la Berlin la o reuniune informală a miniştrilor de Externe din statele membre NATO.

Aurescu a spus că prioritatea principală a României este consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul estic, într-o manieră echilibrată şi unitară, de la Marea Baltică până la Marea Neagră.

Parametrii arhitecturii de securitate din Europa şi spaţiul euroatlantic au fost afectaţi de războiul ilegal pe care Rusia l-a declanşat împotriva Ucrainei, iar datoria noastră este, pe de o parte, să consolidăm securitatea euroatlantică şi, pe de altă parte, să asigurăm respectarea ordinii internaţionale bazate pe norme. Pentru România, prioritatea principală este consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul estic, într-o manieră echilibrată şi unitară, de la Marea Baltică până la Marea Neagră, mai ales în sud, la Marea Neagră, unde se află România. Şi aceasta este o chestiune foarte importantă care va fi decisă la Summitul de la Madrid”, a spus ministrul.

El a vorbit și despre posibilitarea aderării Suediei și Finlandei la NATO.

Aderarea celor două state va duce la o Alianță mai puternică, manifestată printr-o postură de descurajare mai eficientă și de apărare consolidată”, a spus Aurescu.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri