Bogdan Aurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Avem nevoie de el acum

Data actualizării: Data publicării:
Bogdan aurescu face declarații
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu. Foto: Profimedia Images

România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a afirmat, luni, Bogdan Aurescu, înainte de reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE, care se desfăşoară luni la Bruxelles.

„Ne vom concentra astăzi, desigur, pe Ucraina și pe efectele crizei generate de atacul Rusiei împotriva acestei țări europene. Și, desigur, nu putem evita discuția privind cel de-al șaselea pachet de sancțiuni. România susține pachetul și soluțiile care au fost propuse și discutate până acum. Sperăm că se va ajunge la o soluție care va reuni toate Statele Membre în susținerea adoptării acestui pachet”, a arătat şeful diplomaţiei române.

Întrebat cum ar putea fi convins omologul ungar să voteze pozitiv astfel încât să fie adoptate noile sancțiuni împotriva Rusiei, ministrul Aurescu a răspuns: „Nu voi intra în astfel de detalii, întrucât negocierile sunt încă în derulare. Aștept dezbaterea de astăzi, din Consiliu, unde vom asculta argumentele colegilor din Ungaria și vom vedea ce soluții putem găsi pentru a face posibilă adoptarea celui de-al șaselea pachet de sancțiuni. Cred că avea nevoie de acesta. Și avem nevoie de el acum”.

El a amintit că în România au venit, până în prezent, aproape un milion de persoane care fug de războiul din Ucraina.

Totodată, Aurescu a vorbit şi despre rolul României în tranzitarea produselor agricole din ţara vecină prin porturile de la Galaţi şi Constanţa.

Astfel, el a spus că peste 120.000 de tone de cereale din Ucraina au fost transportate prin portul Constanţa. „Este foarte important să contracarăm o criză alimentară, care, în cazul multor ţări, se apropie”, a afirmat şeful diplomaţiei române.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri