Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Garry Kasparov, unul din cei mai cunoscuți critici ai lui Vladimir Putin

Data publicării:
Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Garry Kasparov
Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Garry Kasparov, unul din cei mai cunoscuți critici ai lui Vladimir Putin. Foto: Mae.ro

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu l-a primit astăzi pe Garry Kasparov, președintele Human Rights Foundation, fost campion mondial la șah și activist în domeniul drepturilor omului. Kasparov este unul dintre cei mai cunoscuți critici ai președintelui rus Vladimir Putin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei doi au discutat despre situația din regiune, în contextul agresiunii militare și invaziei ilegale, neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei și al necesității contracarării efectelor profund negative ale acesteia în plan securitar, economic și umanitar, potrivit unui comunicat al MAE.

Aurescu a reiterat sprijinul ferm pentru promovarea drepturilor omului și a valorilor democratice, inclusiv ca bază pentru asigurarea păcii și securității internaționale. Ministrul a condamnat ferm războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei și a făcut o prezentare a sprijinului umanitar acordat de România statului vecin și cetățenilor ucraineni refugiați în România, accentuând solidaritatea extraordinară de care a dat dovadă întreaga societate românească, respectiv a sprijinului pentru economia Ucrainei, greu încercată de efectele războiului.

La rândul său, Garry Kasparov a prezentat o serie de evaluări privind situația internă din Rusia și posibilele evoluții ale războiului declanșat de Rusia. El a vorbit despre necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internațională, pentru a rezista în fața agresiunii ruse. A evidențiat, totodată, activitatea depusă în scopul coagulării unei mișcări internaționale anti-război formate din reprezentanți marcanți ai emigrației ruse și a apreciat pozițiile României de sprijin pentru Ucraina și de condamnare a politicilor agresive ale Federației Ruse, potrivit comunicatului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri