Bucureștenii pot intra din nou cu mașina în Parcul Herăstrău. Viceprimar: O pată pe obrazul autorităţii publice

Data publicării:
parcul hestrau vazut de sus
Circulația mașinilor în parcul Herăstrău pe aleile de intrare dinspre Şoseaua Nordului este din nou permisă. FOTO: Facebook Horia Tomescu

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu anunţă că accesul autovehiculelor va fi permis din nou în Parcul Herăstrău, pe aleile dinspre Şoseaua Nordului. El menţionează că decizia a fost luată de primarul general, Nicuşor Dan, şi apreciază că este vorba despre o "lipsă de curaj" în aplicarea legii.

„Accesul autovehiculelor permis din nou în Parcul Herăstrău. După o 'minune' care a durat o zi şi câteva ore, primarul general Nicuşor Dan a dispus instituţiilor din subordine să permită din nou accesul autoturismelor dinspre Şoseaua Nordului pe aleile din Parcul monument istoric Herăstrău, în ciuda argumentelor legale prezentate. Lipsa de curaj în aplicarea legii pentru zona Herăstrău Nou este o pată pe obrazul autorităţii publice locale din Primăria Municipiului Bucureşti", scrie viceprimarul pe Facebook.

Pe 31 mai, Horia Tomescu anunţa că a dispus ALPAB să ia toate măsurile necesare pentru a interzice circulaţia vehiculelor în parc pe aleile cu intrare dinspre Şoseaua Nordului. Măsura urma să intre în vigoare pe 7 iunie. El menţiona că o porţiune de şapte hectare din acest parc a fost vândută în 1999 de către Biroul de Turism şi Tranzacţii (BTT) unei firme private, dar că în urma deciziilor instanţei, această suprafaţă aparţine Municipalităţii.

"A urmat o lungă bătălie în instanţele de judecată, în momentul de faţă există hotărâri definitive şi irevocabile prin care Municipiul Bucureşti este proprietarul şi ALPAB este administratorul pentru această suprafaţă de domeniu public", preciza Tomescu.

Pe 6 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, Hubert Thuma, critica interzicerea circulaţiei maşinilor pe aleile cu intrare dinspre Şoseaua Nordului.

"Părinţii care îşi duceau până acum copiii la locurile de joacă din Herăstrău, în partea de nord, puşi la zid de USR. Şi nu numai ei. USR a decis să interzică circulaţia maşinilor pe aleile cu intrare dinspre Şoseaua Nordului. E normal să ne gândim mai mult la mediu, să luăm măsuri să protejăm spaţiile verzi, dar normal este şi să acordăm respect tuturor cetăţenilor. Şi să le uşurăm traiul într-un oraş care are oricum multe lipsuri. Am văzut mulţi bătrâni care se bucurau de soare şi de linişte, pe bănci, în zona de nord a parcului. Bătrâni care erau duşi în parc de copiii ori de nepoţii lor, cu maşina. Era o mare uşurare pentru ei că aveau puţin de mers de la maşină până în parc efectiv", a scris el pe Facebook.

Thuma, care este şi preşedinte interimar al PNL Bucureşti, menţiona că, odată cu această măsură, are de pierdut şi economia, deoarece în zona respectivă lucrează "foarte mulţi" oameni care merg la muncă cu maşina tocmai pentru că au un program atipic.

"La ei s-a gândit cineva? Că termină munca noaptea şi că e normal să-şi dorească să ajungă cât mai repede acasă. Şi cei care aprovizionează cu marfă zona respectivă tot la muncă sunt şi fără maşină nu-şi pot face treaba. Noi, ca autorităţi locale, avem obligaţia de a lua decizii cu cap. Care să vină în favoarea tuturor cetăţenilor şi să nu afecteze economia. În orice oraş mare, modern şi civilizat, nimeni nu e pus la zid. În calitate de preşedinte interimar al PNL Bucureşti, voi face tot ce pot astfel încât toţi cetăţenii să primească respectul cuvenit", menţionat Thuma

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri