Bucureștenii vor avea căldură în case de mâine noapte, dar nu se știe câtă. Director Termoenergetica: Sistemul e sensibil

Data publicării:
Un bărbat stă cu mâinile pe calorifer.
Foto: Profimedia Images

Bucureștenii ar putea avea căldură în case noaptea începând de mâine, a anunțat la Digi24 Claudiu Crețu, director general Termoenergetica, care a precizat că va începe progresiv încărcarea instalațiilor. El a precizat că se așteaptă la avarii, deoarece sistemul e sensibil. 

Nu e un cartier anume care să aibă prioritate, a spus el.

Crețu a precizat că de mâine va începe progresiv încărcarea instalațiilor, mai ales noaptea, deoarece temperaturile au fost scăzute în ultimele nopți.

Probele vor începe cu blocurile din apropierea CET-urilor.

"Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii", a spus Crețu.

"În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele.

Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, când se sau ajutoarele pentru căldură", a spus directorul Termoenergetica.

Bucureștenii vor plăti mai mult decât dublu pentru factura la încălzire față de iarna trecută. Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie, de la 143 lei la 350 lei.

Astfel că, dacă în sezonul rece trecut pentru o garsonieră costul cu încălzirea era în jur de 150 de lei, acum acesta va fi în jur de 350 de lei, iar pentru două camere de exemplu în jur de 700 de lei.

Totul în condițiile în care temperaturile au început să scadă în ultimele nopți, aseară termometrele au coborât sub zero grade Celsius.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri