Bucureștiul, acoperit de zăpadă. Motivul pentru care zeci de oameni ai străzii aleg să nu meargă la adăpost

Data actualizării: Data publicării:
zapada bucuresti

Capitala are propria sa prognoză, în care apar ninsori pe parcursul întregii zile de astăzi. Deşi peste noapte s-a depus mult mai multă zăpadă decât în urmă cu o noapte, resursele mobilizate de administraţia oraşului par mai puţine.

428 de utilaje au fost trimise pe străzile din Bucureşti. Cu aproximativ 30 mai puţine decât cu o noapte înainte, deşi ninsoarea a fost mai consistentă şi de mai lungă durată. Şoferii au spus că au primit ordine să intre şi pe străzile secundare. Şi cantitatea de antiderapant alocată nopţii trecute a fost mai mică. 14.000 de tone, faţă de 17.000 în urmă cu 24 de ore.

De trotuare au fost trimişi să se ocupe aceeaşi angajaţi ai firmelor de salubritate, care au înlocuit măturile cu lopeţile.

A fost o noapte albă pentru echipele de la Serviciul de urgenţe sociale al Capitalei. Au dus la adăposturile de noapte zeci de persoane fără adăpost şi le-au oferit haine şi pături celor care au refuzat să meargă cu ei.

„Avem în monitorizare 141 de locaţii şi 70 de beneficiari, care refuză de foarte multe ori adăpostul. Cel mai invocat motiv e că îşi pierd locul acolo. Ei primesc bani şi ajutoare de la locatarii din zona respectivă”, spune Adrian Năstase, inspector de specialitate.

Nadia este unul dintre cei care au refuzat să meargă la adăpost. A fost crescută de bunica ei, iar după moartea acesteia, nu a mai avut acoperiş deasupra capului. Spune că părinţii ei au decedat, iar propriii fraţi, care locuiesc în alte oraşe, nu vor să o primească la ei.

În total, în centrele sociale din Bucureşti au fost cazaţi, noaptea trecută, 540 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri