Bugetul Ministerului Sănătății, suplimentat cu 570 milioane lei din Fondul de Rezervă. Mai mult de 10%, pentru cumpărarea de Remdesivir

Data actualizării: Data publicării:
teancuri bani
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Pandemia a lăsat Ministerului Sănătății fără bani destinați atât tratării pacienților diagnosticați de COVID-19, cât și pentru tratamentul bolnavilor cronic incluși în programele naționale, precum cei diagnosticați cu HIV/SIDA.

În consecință Guvernul României a aprobat în ședința de joi, alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Vor fi alocați 570 de milioane de lei, dintre care 70% din banii vor fi folosiți pentru asigurarea testării de laborator prin metoda RT-PCR a persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, pentru asigurarea continuării tratamentului antiretroviral în cazul bolnavilor cu infecție HIV/SIDA. Din acești bani va fi asigurată vaccinarea antigripală a persoanelor din grupele la risc, dar și continuarea programului de transplant de la noi din țară.

De asemenea, 65 de milioane de lei vor fi folosiți pentru cumpărarea medicamentului Remdesivir, necesar pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri