VIDEO. Buzatu: Scrisoarea este foarte moderată, nu cere decât demisia președintelui partidului

Data actualizării: Data publicării:
dumitru buzatu

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat la Digi24 că scrisoarea asumată public de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, prin care se cere demisia imediată a lui Liviu Dragnea, ar fi una „foarte moderată” pentru că „nu cere decât demisia președintelui partidului”.

„După multe peripeţii şi după tot felul de ştiri privind un document care să fie discutat la CEx (...), iată că a apărut această scrisoare care a fost asumată de trei dintre liderii PSD. Cred că acest lucru este foarte bun pentru că singura soluţie la această criză care s-a creat este discutarea acestor documente şi a altor probleme la CEx. (...) Scrisoarea este foarte moderată, nu cere decât demisia președintelui partidului”, a declarat Dumitru Buzatu.

„Susțineți demersul?”, a fost întrebat liderul PSD Vaslui. „Demersul dezbaterii îl susțin. Trebuie să dezbatem aceste lucruri pentru că trebuie să ajungem la o concluzie, oricare ar fi ea. Nu putem sta în această stare în PSD de acum și până în 2020”, a răspuns acesta.

Cât despre pasul în spate care i se cere lui Liviu Dragnea, social-democratul a avut un comentariu ironic. „Ideea de pas în spate este o idee foarte vagă, pentru că ar putea să facă un pas în stânga, la dreapta sau chiar în sus sau în jos. (...) Voi exprima un punct de vedere la dezbaterea respectivă”, a mai declarat Dumitru Buzatu, la Digi24.

Liderul PSD Vaslui a evitat un răspuns tranșant și atunci când a fost întrebat dacă, în opinia sa, se poate vorbi de o direcție greșită în care merge partidul. „Pot să spun foarte multe lucruri despre felul în care PSD a evoluat de la alegeri până acum, pentru că de fiecare dată, la fiecare eveniment, facem o analiză a lucrurilor. E o întrebare de o maximă generalitate”, a spus Buzatu.

El a mai precizat că, în opinia sa, PSD este unit.

Miercuri, a fost făcută publică scrisoarea nemulțumiților din PSD. Paul Stănescu, Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu se numără printre semnatarii scrisorii care solicită demisia lui Liviu Dragnea. Scrisoarea arată că Liviu Dragnea a devenit o vulnerabilitate pentru PSD și îi cere acestuia demisia de la șefia partidului, precum și înlocuirea sa cu Viorica Dăncilă ca președinte interimar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri