C. T. Popescu: Acest miting a fost numit greșit al diasporei

Data actualizării: Data publicării:
ctp 27 octombrie

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a spus, joi seară, într-o intervenție telefonică la emisiunea Imparțial, de la Digi24, că protestul din 10 august a fost numit în mod eronat al diasporei. În plus, el speră ca mitingul să fie pașnic și ca sloganurile să fie îndreptate împotriva „pericolului principal care vine în acest moment din interiorul țării”: transformarea României într-o dictatură personală și de grup.

Cristian Tudor Popescu a spus că nu știe dacă la mitingul de vineri vor veni și românii din țară.

„Acest miting a fost denumit, așa s-a împământenit în presă, mitingul diasporei. Ceea ce mi se pare o eroare. Nu e vorba de nicio diasporă. E vorba de români, care sunt la fel de români fie că sunt în țară, fie că muncesc în străinătate. Asta mi se pare o miză foarte importantă, ca la el să participe atât români care se află în țară, cât și din străinătate”, a adăugat jurnalistul.

„Orice protest împotriva încercărilor sistematice de suprimare a independenței justiției și retransformare a României, după 30 de ani, într-o dictatură personală, orice protest e binevenit. Dar cu condiția să nu se transforme în ceva ce poate fi folosit propagandistic tocmai împotriva ideii de protest”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citiţi şi: Adevăratul motiv pentru care Dragnea se teme de mitingul diasporei 

Jurnalistul a afirmat că „premizele desfășurării acestui miting nu sunt foarte bune”.

„Au vorbit tot felul de personaje dubioase din punct de vedere moral și mintal. Am auzit tot felul de aberații și de amenințări fără ca să avem și un discurs rațional, în care să spună cineva de ce se adună oamenii la acest miting, ce vor să obțină. Cel mai important mi se pare ca mitingul să fie pașnic, să nu aibă provocări, pentru că iarăși pot fi folosite împotriva ideii de protest pașnic”, a subliniat el.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a spus că politicienii care discreditează mitingul își urmăresc „scopurile cu tenacitate, cel final fiind reintroducerea unei dictaturi personale și de grup restrâns” și că nu se vor „împiedica” de această manifestație. „Asta nu înseamnă că cei care vor să protesteze trebuie să se descurajeze. Important este orice semnal pe care societatea îl dă împotriva acestei conspirații împotriva statului de drept”, a precizat jurnalistul.

„Un miting ca să aibă audiență, ca să aibă impact, trebuie să fie legat de un anume eveniment deosebit. Un astfel de eveniment nu există acum, ca în cazul Colectiv sau OUG13. Sigur că manoperele malefice ale celor de la putere continuă în fiecare zi, dar nu există un eveniment care să aprindă indignarea. Este o perioadă de concedii. Și această idee de protest în concediu nu mi se pare fericită, nu ar fi trebuit să fie spusă în felul acesta. Îmi doresc foarte mult ca demonstrația să fie pașnică și lozincile să fie îndreptate împotriva pericolului principal care vine în acest moment din interiorul țării”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri