C. T. Popescu, despre discursul Vioricăi Dăncilă: „Nu și-a înfipt mâinile în șolduri”

Data publicării:
discurs dancila parlamentul european_govro (2)
Foto: gov.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pe platforma Republica discursul Vioricăi Dăncilă de miercuri din Parlamentul European. „Nu și-a înfipt mâinile în șolduri”, afirmă el că a lipsit de la discursul „aproape perfect”.

„Nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect”, a spus premierul Dăncilă, chiar în începutul discursului.

„Corect, așa a și fost. Doamna Dăncilă a venit acolo să ceară socoteală, nu să dea! Discursul d-sale a fost aproape perfect, doar un singur lucru a lipsit: doamna Dăncilă nu și-a înfipt mâinile în șolduri. Și n-ar fi fost rău nici câte-un discret «Ardi-v-ar focu!» sau «Fir-ați ai dreacu!»”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul mai spune că „în mod straniu, prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, nu s-a îngălbenit la față, nu și-a smuls barba în semn de căință, nu s-a prăbușit tremurând cu capul pe masă, cum ar fi fost de bun-simț în fața rățoielilor doamnei Socoteală”.

„Dimpotrivă, cu aceeași fermitate nu lipsită de amenințare, a avertizat guvernul României că va trebui să răspundă întrebărilor detaliate pe care i le va adresa în legătură cu legile justiției și statul de drept”, continuă Critian Tudor Popescu.

El mai spune că discursul a fost pentru „cetățenii mai puținei la minte de acasă” și concluzionează că „singura noastră armă este să ne cerem afară din Europa, ceea ce unii o și fac”.

Citiți mai multe pe Republica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri