C.T.Popescu, după ce Liviu Dragnea l-a confundat pe Neagu Djuvara cu Mircea Djuvara: „E o tradiție la intelectualii subțiri”

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat mesajul transmis de liderul PSD Liviu Dragnea după anunțul morții istoricului Neagu Djuvara. Într-un text de condoleanțe publicat pe Facebook, Dragnea l-a confundat pe Neagu Djuvara cu Mircea Djuvara, filosoful român care a murit în anul 1945. Ulterior, mesajul a fost corectat.

„Dragnea a consumat cea mai mare cantitate din uriașa lui energie intelectuală, e un intelectual de rasă. Nu știați lucrul ăsta? Un intelectual de rasă se definește prin faptul că știe să recunoască imediat pe unul din special lui. Cum a făcut domnul Dragnea, care acum a scris un text despre Neagu Djuvara, în care spune că Neagu este un intelectual distins sau de rasă, ca între intelectuali. Mircea în loc de Neagu, ce contează? E o tradiție la intelectualii subțiri.

„Mistrețul cu colții de argint” în viziunea lui Adrian Năstase era scris de Geo Dumitrescu. Astea-s amănunte. Nu se încurca cu așa ceva. Dragnea pomenește de moralitate, la Neagu Djuvara. Domnul Dragnea pronunță cuvântul „moralitate”, rezultă că și el e un reper de moralitate, de vreme ce poate aprecia moralitatea lui Djuvara”, a spus Cristian Tudor Popescu, în direct la Digi24. 

dragnea
FOTO: Captură Eduard Nicolae Popa

Jurnalistul a vorbit și despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care le-a cerut politicienilor să asigure stabilitatea economică și politică a României, spunând că Iohannis se referă la declarațiile contradictorii cu care au ieșit adeseori liderii coaliției și membrii guvernului lor. 

„Din imensa lui energie intelectuală, Dragnea a consumat cel mai mult pentru doborârea premierilor pe care i-a pus el însuși. Nu a consumat această energie în legătură cu taxele, impozitele, cu legile, impozitul pe gospodărie. Acum văd că-l scot din nou, nu în legătură cu guvernarea, ci în legătură cu înlăturarea premierilor.

În interesul celor care l-au votat și al cetățenilor care au probleme cu preturi, salarii, Dragnea batea Moldova ca să-și asigure voturi să-l dea jos pe Tudose, pe care tot el l-a pus. Ursulețul Mișa, ministrul Finanțelor, ce facea în timpul ăsta? Dădea Ordonanța 600. Și apoi vine Dragnea: Da’ ce-i asta? Eu eram în Moldova. Asta numește Iohannis asigurarea stabilității”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în emisiunea „Jurnal de Seară”, difuzată de luni până joi, începând cu ora 21:00.

Urmăriți mai jos comentariul integral al lui Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri