UPDATE. Cadavrele a 22 de tineri au fost descoperite într-un club de noapte din Africa de Sud. Unii aveau doar 13 ani

Data actualizării: Data publicării:
cropped image of policeman with gun in holster putting on latex gloves at crime scene with corpse in body bag
Cadavrele a cel puţin 17 tineri au fost descoperite într-un club de noapte din oraşul East London - Africa de Sud Foto. Foto: Profimedia Images

Cadavrele a 22 de tineri, unii dintre ei având doar 13 ani, au fost găsite într-un club din orașul sud-african East London, potrivit unui nou bilanț anunțat de autorități. Decesele au avut loc în condiții misterioase, care în prezent sunt investigate.

ACTUALIZARE 23:00. Ministrul de interne, Bheki Cele, care a vizitat locul tragediei, a declarat reporterilor că nu se știe încă ce s-a întâmplat în local, relatează CNN.  Au fost prelevate probe, care vor fi duse la laboratoarele de toxicologie din Cape Town pentru analize complexe, a precizat ministrul.

La fața locului veniseră, duminică, numeroase persoane, care încercau să-i găsească pe cei dragi.

Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a transmis condoleanțele familiile victimelor.

ACTUALIZARE 13:15 Cadavrele a cel puţin 17 tineri, care nu prezentau răni vizibile, au fost descoperite într-un club de noapte în oraşul East London din Africa de Sud, a anunţat duminică poliţia locală, relatează AFP şi Reuters.

„Şaptesprezece tineri au fost găsiţi morţi într-un bar de noapte aici, în East London. Circumstanţele producerii deceselor nu se cunosc în acest moment”, a declarat şeful poliţiei provinciale, generalul Thembinkosi Kinana, pentru canalul de televiziune eNCA.

Oficialul sud-african a declarat că poliţia a fost alertată de populaţie în legătură cu incidentul de la Scenery Park, situat la circa trei kilometri de centrul oraşului, conform Agerpres.

Kinana a declarat pentru Reuters că este prea devreme pentru a fi determinată cauza decesului tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani.

Un oficial al serviciilor de sănătate din provincia Eastern Cape, unde se află oraşul East London, a exclus posibilitatea unei busculade.

„Este greu de crezut că ar fi vorba despre o busculadă, pentru că niciuna dintre victime nu prezintă răni deschise vizibile”, a declarat Unathi Binqose prin telefon pentru AFP, de la locul faptei.

Potrivit ziarului local DispatchLive, „trupurile se află întinse pe mese, pe scaune şi pe podea”, fără „semne vizibile de răni”.

Pe reţelele de socializare, unii internauţi au menţionat posibilitatea unei intoxicaţii cu gaz sau a unei otrăviri colective.

Televiziunile locale au transmis imagini cu mulţimea adunată în jurul acestui club de noapte din East London, un oraş cu un milion de locuitori de la Oceanul Indian, situat la aproximativ 700 km sud de Johannesburg.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri