Foto Câine găsit spânzurat şi cu urechile tăiate, în Vaslui. Reacția poliției: „Face atâta tam-tam pentru nişte javre”

Data publicării:
catel
O femeie din București a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat animalele de companie FOTO: Guliver/ Getty Images

Un câine a fost găsit ucis în curtea unui bărbat din localitatea vasluiană Toporăşti. Animalul fusese spânzurat şi avea urechile tăiate. O asociaţie care salvează câini susţine că proprietarul a sunat la Poliţie, dar i s-a spus că „face tam-tam pentru nişte javre”.

Un bărbat din localitatea vasluiană Toporăşti a cerut ajutor de la o asociaţie care salvează câini, după ce şi-a găsit animalul spânzurat şi cu urechile tăiate.

Bărbatul susţine că nu este prima dată când o persoană din sat maltratează animalele vecinilor.

„Am primit apelul disperat al acestui cetăţean, rugându-ne să-l ajutăm, că în satul lui Toporăşti, judeţul Vaslui (la 70 de km depărtare de noi) un individ are o plăcere macabră de a omorî animalele în sat (le taie urechile şi apoi îi spânzură în laţ). L-am îndrumat să sune la poliţie şi să facă o plângere contra individului. Ne-a spus că a făcut mai multe sesizări scrise la poliţia din acel sat şi că poliţia nu le-a acceptat spunându-i că <face atâta tam-tam pentru nişte javre>", scriu reprezentanţii asociaţiei pe pagina lor de Facebook.

Proprietarul câinelui susţine că l-a şi văzut pe cel care i-a omorât câinele, când îi dădea cu un par în cap.

Trupul câinelui a fost preluat de asociaţie şi dus la DSV Bârlad pentru necropsie.

„Am fost sesizaţi de mai multe persoane. A fost dispusă efectuarea de verificări, iar în funcţie de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri