Câini torturaţi şi împuşcaţi pe câmp. Poliția caută vinovatul

Data actualizării: Data publicării:
caini

Închisoarea îl aşteaptă pe autorul unui masacru printre câini. Trei căţei au fost găsiţi fără viaţă pe un câmp de lângă Piatra Neamţ, torturaţi cumplit şi împuşcaţi. Altul, în agonie, a fost salvat de o tânără cu suflet bun. Furioasă de ce a văzut, ea a făcut plângere la poliţie, iar oamenii legii caută acum vinovatul.

Trei leşuri de câini, aruncate pe un câmp plin de sânge, şi mărturia unei tinere care a văzut oroarea sunt punctul de început al anchetei. A apucat să mai salveze un căţel.

Era un câine împuşcat în gât, dar era viu. L-am luat, între timp a venit poliţia,” povestește tânăra.

Câinele care a avut norocul să fie găsit la timp a fost dus la veterinar. Şi medicul s-a îngrozit de rănile bietului animal.

Ioan Popescu, medic veterinar: „Aproape că nu se mişca, nici durerea nu mai simţea. Am găsit şase zone în care s-a tras cu o armă cu aer comprimat. Zece găuri.”

Anchetatorii îl caută pe cel care a luat patru căţei la ţintă şi au indicii. Veterinarii le-au dat alicele găsite în câinele supravieţuitor şi, dacă ele au plecat dintr-o armă înregistrată la poliţie, îi vor găsit repede proprietarul, pe care îl aşteaptă acuzaţii grave.

Elena Bulgărea, purtător de cuvânt IPJ Neamţ: „Se efectuează cercetări sub apectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie şi fără drept.”

Pentru o acuzaţie asemănătoare, un bărbat din Tulcea a fost condamnat anul trecut la un an de închisoare. Anchete asemănătoare sunt în desfăşurare acum şi în Olt şi Gorj. Activiştii pentru drepturile animalelor le amintesc celor ce luptă împotriva câinilor fără stăpân că există şi soluţii legale şi umane.

Irina Petrea, voluntar: „Sunt şi alte modalităţi de a face căţeii de stradă să dispară: prin adopţii, sterilizări în primul rând, să nu se mai abandoneze puii.”

Poliţiştii vor audia mai mulţi localnici din zonă, pentru că în trecut au mai fost găsiţi maidanezi ucişi pe acel câmp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri