Călin Popescu Tăriceanu: Optăm pentru o formulă de guvern monocolor PNL

Data publicării:
tariceanu_iohannis_presidency

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat după consultările cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că ALDE susține formarea unui nou Guvern format doar din PNL, partidul care a inițiat moțiunea de cenzură împotriva Executivului condus de Viorica Dăncilă.

"Am vorbit despre configurația viitorului Guvern și problema oportunității alegerilor anticipate. I-am prezentat președintelui punctul nostru de vedere, discutat în această dimineață în cadrul Biroului Politic Executiv al ALDE. Acest punct de vedere vizează acordarea sprijinului pentru un guvern care urmează să se constituie. În mod firesc, aș spune, acest Guvern ar trebui să fie asumat de PNL, care a inițiat moțiunea de cenzură și care ar trebui să dea și prim-ministrul. Și urmează, după desemnarea oficială de către Președintele României a candidatului la funcția de premier, ca să se realizeze discuții negocieri pentru obținerea unei susțineri în Parlament. Nu ne interesează intrarea într-un nou guvern. Optăm pentru o formulă de guvern monocolor PNL", a afirmat senatorul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta este convins că președintele Klaus Iohannis nu va desemna un premier din partea PSD.

"Am convigerea categorică că președintele nu va mai desemna un premier din partea PSD, în care joacă rolul principal, cel puțin din punct de vedere numeric, în formarea unui guvern. Deci aceste considerente cred că sunt foarte clare și nu ne interează nici guvernarea", a spus Tăriceanu.

Susra: Mediafax

redactare G.M. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri