Cămin cultural futurist într-un sat fără canalizare

Data publicării:
camin cultural timis

Nu au canalizare, dar au unde să se distreze. Se întâmplă într-o localitate din Timiş unde edilii au investit un milion de lei într-un cămin cultural ce pare desprins din filmele SF. Paradoxal, oamenii sunt mulţumiţi, au crescut fără canalizare, nu însă şi fără cămin cultural.

Clădirea albă din Calacea sare în ochi de departe. Pare desprinsă din viitor în satul cu case tradiţionale. Localnicii nu mai aveau unde să îşi facă nunțile, botezurile și pomenile, pentru că în 2009, clădirea căminului cultural a fost retrocedată. Aşa că primarul a găsit soluţia. A contactat un proiectant din Timişoara, iar comanda a fost clară.

Cred că ar fi normal să facem un cămin ceva mai deosebit. E ca și cum ar fi un du-te-vino așa îți ia ochii ba într-o parte, ba în alta”, spune Aleodor Sobolu primarul comunei Orțișoara.

Clădirea are 700 de metri pătrați și 300 de locuri.

De aproximativ patru ani a fost nevoie pentru ridicarea căminului cultural care a costat 1 milion de lei, toți bani din bugetul local.

Deşi în sat nu există canalizare, localnicii sunt mulţumiţi de cum au investit edilii banii:

Geamurile mi-ar fi plăcut dacă erau mari. Canalizarea mai merge că doar așa am crescut fără”.

„Frumos, nu știu cum să zic, la oameni nu le place dar mie mi-l place. De ce nu le place? Că zice că stilul,  acoperișul așa cumva”.

„Dar nu e canalizare, era o prioritate și asta. Era nevoie și de cămin”.

Autoritățile locale vor stabili săptămâna viitoare taxa pentru închirierea căminului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri