Cămin de bătrâni inaugurat fără avize şi închis

Data publicării:
lacat gard

Un cămin de bătrâni pentru care Primăria din Râmnicu Vâlcea a cheltuit 12,5 milioane de lei nu este deschis nici acum, la jumătate de an de la inaugurare. Fundaţia care l-a concesionat nu a obţinut autorizaţia de funcţionare de la ISU. În tot acest timp, bătrânii sunt înghesuiţi în alte centre din judeţ.

La centrul pentru persoane vârstnice sau cu handicap din Costeşti trăiesc 125 de oameni, deşi nu sunt decât 100 de locuri. Angajaţii au adus mai multe paturi şi le-au înghesuit în camere. Mulţi bătrâni speră de ani de zile să se mute la Râmnicu Vâlcea, mai ales că au rude în oraş.

Pentru a rezolva criza de locuri de cazare, acum zece ani primăria Râmnicu Vâlcea a început construcţia unui cămin de bătrâni într-un cartier din oraş. Clădirea a costat aproape 13 milioane de lei, dar autorităţile locale nu au mai avut bani pentru dotări. Acum doi ani centrul a fost concesionat Ordinului Cavalerilor de Malta pentru o perioadă de 40 de ani. Reprezentanţii săi s-au obligat să cumpere mobilier şi să deschidă centrul în cel mult un an. În primăvară, centrul a fost inaugurat cu fast, dar nu a funcţionat nicio zi.

Eduard Vârlan, fost viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea: „Au făcut o inaugurare în care au prezentat că au reuşit să modernizeze şi să repare totul acolo.”

Edilii spun că centrul nu poate fi deschis pentru că nu are autorizaţie de la ISU.

Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea: „Dacă nu vor obţine avizele, vom rezilia contractul şi vom da o altă destinaţie. Eu sunt convins că acest cămin va fi dat Direcţiei pentru protecţia socială şi se vor găsi soluţii ca acest cămin să fie autorizat.”

Reprezentanţii Ordinului Cavalerilor de Malta nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri